دستور العمل نحو ه استرداد موقت ماليات و عوارض ارزش افزوده به صادر کنندگان کالا، موضوع ماده (34) قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقاي نظام مالي کشور

نویسنده اکبرزاده, فبریه 02, 2017, 06:23:54 بعد از ظهر

« نحوه محاسبه مالیات اجاره موجری که مالک نباشد | اجراي مقررات ماده 77 اصلاحي قانون ماليات ­هاي مستقيم »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

اکبرزاده

نوع:دستورالعمل

مواد مرتبط با سایر قوانین: سابر قوانين








شماره: 519-95-200

تاريخ: 26-07-1395


دراجراي ماده (34) قانون رفع موانع توليد رقابت پذير وارتقاي نظام مالي کشور که مقرر ميدارد«سازمان امورمالياتي کشور مکلف است ماليات بر ارزش افزوده اخذشده از صادر کنندگان را از کالاهايي که از مبادي خروجي رسمي صادر شده با ارائه اسناد ومدارک مثبته حداکثر تا مدت يک ماه پس از ارائه برگ خروجي صادره توسط گمرک جمهوري اسلامي ايران از محل وصولي­هاي جاري آن سازمان به صادرکنندگان مستردنمايد.»لذا ادارات امور مالياتي و صادرکنندگان مکلفند حداکثر ظرف مهلت مقرر و با رعايت موارد ذيل اقدام لازم را معمول نمايند.

1-­ تکميل و ثبت فرم الکترونيکي درخواست استرداد ماليات و عوارض ارزش افزوده از طريق منوي«ثبت درخواست استرداد ماليات و عوارض ارزش افزوده» به نشانيwww.evat.ir توسط مؤدي؛

2-­ ادارات امورمالياتي مکلفند حداکثر ظرف مدت 5 روز کاري از تاريخ ثبت درخواست استرداد ماليات و عوارض ارزش افزوده،نسبت به صدور و ابلاغ برگ دعوت ارائه اسناد و مدارک طبق فرم شماره (1) و تکميل دقيقصورتمجلس ارائه اسناد و مدارک درخواستي طبق فرم شماره (2) اقدام نمايند.

3-­ چنانچه کليه اسناد و مدارک درخواستي،درتاريخ تنظيم فرم صورتمجلس ارائه اسناد و مدارک درخواستي در اجراي ماده (34) قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ... به طور کامل در اختيار مأموران مالياتي قرار داده نشود ، استرداد ماليات و عوارض ارزش افزوده موکول به رسيدگي جامع دوره مالياتي مورد بحث و دوره­هاي مالياتي رسيدگي نشده قبل از آن و مشروط به عدم وجود بدهي ابرازي و يا قطعي­شده دوره يا دوره هاي قبل خواهد بود .

4-­ اسناد و مدارک مثبته مورد نياز جهت استرداد موقت ماليات و عوارض ارزش افزوده:

ü ارائه اصل و تصوير پشت و روي پروانه صادرات قطعي و برگ خروجي صادرات قطعي، چنانچه پروانه­ها و برگ­هاي خروجي مزبور به صورت الکترونيکي صادر شده باشد ارائه تصوير کامل آنها؛

ü ارائه اطلاعات ارزش ريالي صادرات، فروش داخلي و قيمت خريد کالا و مواد اوليه مصرف­شده بابت کالاهاي صادر شده تا تاريخ صدور کالا طبق فرم شماره (5)؛

ü ارائه اصل وتصوير صورتحساب خريد کالاهاي مشمول ماليات و عوارض ارزش افزوده که به خارج از کشورصادر شده؛

ü ارائه اصل و تصوير اسناد و مدارک مثبته مربوط به ساير هزينه­هاي مشمول ماليات و عوارض ارزش افزوده مرتبط با کالاهايي که به خارج از کشور صادرات قطعي شده؛

ü ارائه اصل وتصوير پشت و روي پروانه واردات قطعي در مواردي که صادرات از محل مذکور صورت گرفته باشد، چنانچه پروانه­ها و برگ­هاي خروجي مزبور به صورت الکترونيکي صادر شده باشد ارائه تصوير کامل آنها.

تذکر: به منظور پيشگيري از استفاده مکرر از اسناد گمرکي و صورتحساب­هاي خريد کالا، درمواردي که اسناد و مدارک درخواستي در اختيار مأموران مالياتي قرار مي­گيرد، مأموران مالياتي مي­بايست پس از تطبيق اصل مدارک با تصوير آن، اصل برگ خروجي و صورتحساب­هاي خريد کالا را پس از مهمور نمودن به مهر « اين برگ در اجراي ماده 34 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقاي نظام مالي کشور توسط مؤدي ارائه گرديد» به مؤدي عودت دهند.

5-­ ادارات امور مالياتي مي­بايست پس از دريافت مدارک فوق­الذکر نسبت به تنظيم گزارش بررسي اسناد و مدارک مؤديان در اجراي ماده (34) قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ... طبق فرم شماره (3) در چارچوب مقررات (احراز صادرات، احراز اعتبار پرداختي، تسهيم اعتبار سهم صادرات و ...)، اقدام لازم را بعمل آورند به نحوي که حداکثر ظرف مدت مقرر و با رعايت ساير مقررات، استرداد موقت ماليات و عوارض ارزش افزوده به موجب فرم شماره (4) انجام پذيرد.

6-­ در مواردي که در اجراي ماده (34) قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ... بابت صادرات قطعي کالاها، استرداد موقت ماليات و عوارض ارزش افزوده صورت مي­پذيرد، ادارات امورمالياتي موظفند بلافاصله پس از انقضاء مهلت تسليم اظهارنامه مالياتي، رسيدگي به دوره / دوره­هاي مالياتي که استرداد موقت انجام شده است را در اولويت قرار دهند.

7-­ چنانچه درخواست استرداد ماليات و عوارض ارزش افزوده مؤدي و همچنين ارائه برگ خروجي صادره توسط گمرک جمهوري اسلامي ايران همزمان با انقضاي مهلت تسليم اظهارنامه دوره مربوط باشد در اينصورت ادارات امور مالياتي مي­بايست ظرف مهلت مقرر(يک ماه) جهت تعيين تکليف نهايي پرونده موردنظر، نسبت به رسيدگي کامل دوره مذکور اقدام نمايند.

لازم به ذکر است ادارات امور مالياتي مکلفند ضمن تطبيق پروانه­هاي صادراتي قطعي، برگ خروجي صادرات قطعي و همچنين پروانه واردات قطعي ارائه شده از سوي مؤدي با سامانه گمرک، در صورت وجود ابهام و يا عدم درج اطلاعات پروانه هاي مزبور در سامانه يادشده از گمرک ذيربط استعلام و حسب پاسخ واصله درمهلت پيش بيني شده در قانون مذکور اقدام نمايند.

8-­­ استرداد موقت موضوع ماده (34) قانون رفع موانع توليد رقابت­پذير و ... صرفاً در خصوص صادرات قطعي کالاها از سال 1394 به بعد و همچنين صادرات قطعي سنوات قبل در صورتي که مؤدي در دوره هاي مالياتي مربوط درخواست انتقال به دوره مالياتي بعد را ننموده باشد، بوده و قابل تسري به صادرات خدمات و استرداد ساير موارد نخواهد بود.

9-­ استرداد ماليات و عوارض موصوف موکول به ثبت نام مؤديان متقاضي استرداد در نظام ماليات بر ارزش افزوده خواهد بود.

10-­ ادارات امور مالياتي مي­بايست در تنظيم گزارش، نسبت به اظهار نظر درخصوص ماليات و عوارض ارزش افزوده پرداختي بابت نهاده­هاي کالاهاي صادراتي، احراز صحت و اصالت صورتحساب و ساير اسناد و مدارک مرتبط با اعتبار مالياتي و برگ خروجي کالاي صادراتي و حصول اطمينان از صادرات قطعي کالا و همچنين محاسبه سهم ماليات و عوارض ارزش افزوده به ميزان صادرات انجام­شده نيز اقدام نمايند.

11-­ ادارات کل امور مالياتي مکلف به تشکيل کارگروهي متشکل از يک نفر رئيس امور مالياتي،يک نفر رئيس گروه مالياتي و دو نفر کارشناس ارشد مالياتي مي­باشند که کارگروه مذکور نيز موظف است قبل از هرگونه استرداد ماليات و عوارض ارزش افزوده به صادرکنندگان، کنترل­هاي لازم را در خصوص احراز صحت و اصالت صورتحساب و ساير اسناد و مدارک مرتبط با اعتبار مالياتي، برگ خروجي کالا و حصول اطمينان از صادرات قطعي، اعمال و در فرم شماره (3) اين دستورالعمل اظهارنظر نمايد.

12-­ هرگونه استرداد ماليات و عوارض ارزش افزوده صادرکنندگان منوط به عدم وجود بدهي ابرازي و يا قطعي­شده ماليات و عوارض ارزش افزوده دوره يا دوره هاي قبل مي­باشد.

13-­ چنانچه مبلغ در خواستي استرداد موقت مندرج در فرم درخواست استرداد کمتر از ميزان ماليات و عوارض مشخصه توسط ادارات امورمالياتي باشد، استرداد موقت صرفاً تا ميزان مبلغ درخواستي خواهد بود.

14-­ چنانچه پس از رسيدگي جامع به دوره/دوره­هاي مالياتي که استرداد موقت به صادرکنندگان صورت پذيرفته، مشخص شود که اعتبار مالياتي مربوط به صورتحسابهاي ارائه شده به دليل غير واقعي بودن قابل پذيرش نمي­باشد،در اينصورت مبلغ اضافه استرداد شده و جرائم متعلقه بدون هرگونه بخشودگي محاسبه، مطالبه و وصول خواهد شد.

15­-­ در صورت همکاري مؤدي در ارائه به موقع اسناد و مدارک مورد نياز حسب مورد و عدم استرداد موقت ماليات و عوارض ارزش افزوده در مهلت مقرر در ماده (34) قانون رفع موانع توليد ...(يک ماه پس از ارائه درخواست استرداد) توسط اداره امور مالياتي ذيربط، چنانچه قصور و يا مسامحه مأموران مالياتي محرز گردد،مديران کل امورمالياتي موظف هستند مراتب تخلف مأموران ذيربط را به دادستاني انتظامي مالياتي گزارش ودادستاني انتظامي مالياتي مکلف است ضمن پيگيري موضوع برابر مقررات با متخلفان رفتار نمايد.

16-­ ادارات کل امورمالياتي مي­بايست آمار استرداد موقت ماليات و عوارض ارزش افزوده را در زير منوي «ثبت استرداد و جوه» از منوي «گزارشات استرداد،وصول و انتقال» سامانه مديران به نشاني WWW.evat.ir/admin ثبت نمايند.

سيد کامل تقوي نژاد

رئيس کل سازمان امور مالياتي کشور


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
اصلاح دستورالعمل شماره 519/95/200 مورخ 26/07/1395 درخصوص نحوه استرداد موقت ماليات و عوارض ارزش افزوده صادر کنندگان کالا موضوع ماده (34) قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقاي نظام مالي کشور

نویسنده اکبرزاده در سایر قوانین مالیاتی

0 ارسال
1255 مشاهده
آخرین ارسال: فبریه 02, 2017, 06:53:18 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
آيين نامه اجرايي بند (پ) ماده (17) قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقاي نظام مالي کشور-مصوب 139

نویسنده اکبرزاده در آیین نامه های مالیاتی

0 ارسال
1673 مشاهده
آخرین ارسال: آگوست 25, 2015, 01:53:18 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
احکام مالياتي قانون رفع موانع توليد رقابت‌پذير و ارتقاي نظام مالي کشور

نویسنده اکبرزاده در قانون مالیاتهای مستقیم - باب چهارم - در مقررات مختلفه - ماده 132 الی 218

0 ارسال
1456 مشاهده
آخرین ارسال: آگوست 01, 2015, 10:12:09 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
آيين نامه اجرايي ماده (3) قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقاي نظام مالي کشور در خصوص امکان تهاتر بدهي هاي مالياتي اشخاص(حقيقي و حقوقي خصوصي و تعاوني نهادها و موسسات عمومي غير دولتي با مطالبات شان از شرکت هاي دولتي

نویسنده اکبرزاده در سایر قوانین مالیاتی

0 ارسال
1266 مشاهده
آخرین ارسال: فبریه 02, 2017, 06:34:55 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
دستورالعمل نحوه استرداد موقت ماليات و عوارض ارزش افزوده به صادرکنندگان کالا، موضوع ماده (34) قانون ر

نویسنده اکبرزاده در ارزش افزوده

0 ارسال
1281 مشاهده
آخرین ارسال: اکتبر 03, 2015, 01:38:49 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
ابلاغ دستور العمل نحوه استرداد مالیات و عوارض بر ارزش افزوده

نویسنده اکبرزاده در ارزش افزوده

0 ارسال
1287 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 15, 2012, 08:49:20 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
دستورالعمل نحوه استرداد موقت ماليات و عوارض ارزش فزوده، موضوع جزء(4) بند (الف) تبصره(10) قانون بودجه

نویسنده اکبرزاده در ارزش افزوده

0 ارسال
1645 مشاهده
آخرین ارسال: جولای 26, 2014, 11:51:43 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده

خدمات حسابداری

موسسه رستا تراز پارسه اصطلاحات حسابداری طراحی سایت و انجمن حسابداری

سایر پرتال ها

فروم متا انجمن بورس و اوراق بهادار ثبت آگهی رایگان