قانون ناب تجارت !

نویسنده دایی رضا!, اکتبر 01, 2015, 09:17:10 قبل از ظهر

« افزایش سرمایه | تا بدانجا رسيد دانش من، که بدانم همي که نادانم »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

دایی رضا!


با سلام
دیروز در گیر شرکتی بودیم که میخواست اعلام ورشکستگی کنه  رسیدیم به موضوع زیر :  خدا وکیلی بخونیدش :

شرایط ورشکستگی
1- تاجر یا شرکت تجاری بودن.
2- داشتن اهلیت قانونی برای اشتغال به تجارت؛ بنابراین اگر شخص محجوری که اهلیت انجام امور مالی را ندارد به تجارت اشتغال ورزد و دچار عدم توانایی در تأدیه قروض شود، ورشکسته محسوب نمی‌شود.
3- ورشکستگی تنها به اعمال تجارتی تعلق دارد.
4- دیون مربوط به معاملات تجارتی باشد؛ در غیر این صورت دیون غیر تجارتی مستلزم توقف نیست مگر اینکه موجب اختلال در امور تجارتی شود.
5- عدم پرداخت دین در نتیجه ناتوانی از تأدیه (پرداخت) آنها باشد؛ در غیر این صورت صرف عدم پرداخت مانند نکول براتی مستلزم ورشکستگی نیست.
6- لازم نیست دارایی تاجر کمتر از بدهی او باشد بلکه اگر (به هر دلیل) نتواند بدهی خود را بپردازد، ورشکسته است.


ببخشید اینو میگم : خب " زهر مار " مثل آدم بگین

این همه کلمات قلمبه سلمبه عربی ! وقتی به یک مشکلی بر میخوریم و میریم سراغ قانون ، واقعا انسان در مونده میشه و باید بره یک عبدالباسط  و الهی قمشه ای پیدا کنه تا این مزخرفات رو بخونه و ترجمه کنه و ما ایرانیها هم طبق عادت بشینیم پاش بعد از هر بندش بگیم ا... ا... ماشاا.... ! اینگار بی وجدان داره قرآن میخونه

در خصوص استانداردهای حسابداری هم دقیقا همین موضوع مطرحه – قوانین مالیاتی که دیگه نگو !

بدبختی همه ما اینه که وقتی کسی اینطور سخن بگه فکر میکنیم خیلی وارده و اوستاس .

آهای طرف : چند مرده حلاجی!!! – بجز قوانین مالیاتی بااون زبون آمیخته عربی که مشخصه از بسکه مغزتون رو پر کرده تو محاورتون هم اثر گذاشته ! چیکاره اید  ، امیدوارم به حفظ صفحه به صفحه  و بند بند این قوانین به درجه رفیع مدیریت نرسیده باشین !

اون چیزی رو که یک حسابدار عادی و کنجکاو میبینه  حضرت عباسی اگه مدیر مالی ها بتونن ببینن و درک کنن  !

چند بار نشستین از صفر شروع کنین سندبزنین و تو کار به مسایلی بربخورین که تو کیسه هیچ عطاری نبوده و مجبور باشین برای عدم انطباق با همون استانداردهای  نقل قولی راهکار براش پیدا کنید !

چند بارتو زندگیتون شرکتی رو مدیریت کردین که بدلیل اوضاع خراب اقتصادی نتونستین چند ماه حقوق پرسنلتون رو بپردازین و دورغهایی بگین که خارج از استاندارد نباشه !

تا این افراد نباشن و این کارها رو انجام ندن 4 تا مدیر نمیتونن بقول خودشون مدیریت کنن و تهش هم حسابرسهای محترم و بعدشم افراد پر ادعا برای مباحث مالیاتی !

پس بیایید لطفا از خود مایه بگذاریم و اگر هم در حد استاندارد ها سواد داریم اقلا اونها رو به فارسی ترجمه کنیم تا افراد بی سوادی مثل بنده بفهمن !

سپاس و درود
بدون امضاء!

lazeheko

#1
با سلام و تشکر

1- به اعتقاد بنده در هر شاخه از علوم و در هر تخصصی زبانی وجود دارد تحت عنوان زبان تخصصی یا Technical Language و یا دارای ترمینولوژی است که شامل گستره لغات و واژه هایی است که در آن شاخه از علم یا تخصص بار معنایی خاص خود را دارند. در واقع، زبان تخصصی است که موجب تفاوت و تمایز کارکرد لغات و واژه ها در یک تخصص با کارکرد آنها در زبان عامه می شود. به عنوان مثال:
- تاجر (و معاملات تجاری یا تجارتی)
- ورشکستگی (و ورشکستگی به تقصیر یا به تقلب)
- اهلیت قانونی (و اهلیت تمتع و استیفا)
- معاملات تجارتی
- عدم توانایی در تأدیه دیون (و عدم پرداخت به موجب نکول و ...)
و بسیاری از عبارات و مصطلحات دیگر که در نوشته شما وجود ندارد واژه گان تحصصی و فنی هستند که الزاماً به جهت طرح مبانی و مباحث تخصصی می بایست وضع شده و لازم است که این عبارات تعریف شوند.
استفاده از عبارات تخصصی و زبان فنی در هر علمی که با آن سر و کار داشته و داریم امری اجتناب ناپذیر است چرا که اگر غیر از این باشد مباحث علمی، رنگ و بوی مباحث عامیانه پیدا کرده و هر کسی از ظن خود برداشتی از مسئله خواهد داشت حال آنکه علوم بنا بر مبانی از پیش تعریف شده و مبتنی بر مفروضات پیش فرض، بسط و گسترش می یابند. تصور کنید که اگر قرار باشد اشخاص متعدد برای یک موضوع واحد بتوانند عبارات متعدد را به کار برند و یا بالعکس، اشخاص متعدد، یک عبارت واحد را حمل بر موضوعات متنوع کنند این احتمال بسیار قوی است که موضوع مشترکی برای به نتیجه رسیدن وجود نداشته باشد و یا ممکن است در زمان وقوع اختلافات، هر یک از طرفین بحث، مدعی شود که منظور من این نبود و یا برداشت من از منظور شما چیز دیگری بود.

به هر حال، در ابتدا و مقدمه کتب مربوط به زبان تخصصی، ضرورت به کارگیری و تبیین زبان تخصصی ذکر شده است که می شود برای درک بیشتر این ضرورت به آنها مراجعه کرد. با این حال، یک نوشتار دم دستی که مطالعه آن خالی از لطف نیست ذیلاً خدمت شما تقدیم می کنم (البته خود بنده این نوشتار را به صورت گذرا مطالعه کرده ام اما در اولین فرصت مقتضی آن را دقیقتر از نظر خواهم گذراند):

اهمیت زبان دانشگاهی و حرفه ای:
http://www.farhangshenasi.ir/persian/node/610


2- معمولاً وقتی مبانی و بدایات و مقدمات یک نوشتار که عموماً شامل تعاریفِ لغاتِ به کار رفته در آن نوشتار است را مطالعه نمی کنیم در اواسط بحث دچار گیرپاژ می شویم و حتی اگر بحث را به سلامت پیش ببریم برداشت صحیح و درستی از آن به دست نخواهیم آورد و به عبارت بهتر، از ظن خود بحث را درک می کنیم نه بر مبنای تعاریف و مبانی وضع شده در آغاز بحث.

3- اگر ایراد شما صرفاً استفاده از لغات عربی است که با شما در کلیت امر موافقم. متنی که ارائه کردید شرحی است از یکی از مباحث قانون تجارت نه خود قانون تجارت و این یعنی، حتی متن مزبور باز شده تر از خود قانون است. به هر حال قانون تجارت مصداق بارز یک رفرنس قانونی است که در سالهای نسبتاً دور وضع شده و زبان مورد استفاده آن در اکثر مواقع با زبان مورد استفاده در امروز تفاهم چندانی ندارد. اما با همه این اوصاف، اهالی حرفه ای این داستان، نسبت به مصطلاحات آن در اکثر موارد اتفاق نظر دارند و عبارات استفاده شده به نوعی برای اهالی آن جا افتاده است.
به اعتقاد بنده اشخاصی که مسلط به مباحث حقوقی نیستند اما تمایل دارند که به این مباحث ورود کنند زحمت این مسیر را می بایست به جان خریده و به جای طی راه صد ساله در یک شب، خاک راه را بخورند و ار ابتدا شروع کنند.

4- در کنار سؤالاتی که شما مطرح کردید چند سؤال هم بنده از مخاطبین این نوشتار دارم:

- چند بار در طی فعالیت حرفه ای خود، قانون تجارت یا قانون مالیاتهای مستقیم را از ابتدا و با فهم اصولی مبانی آن خوانده اید؟ آیا یک بار و فقط یک بار این کار را کرده اید؟ آیا در خلال خواندن، غوامض متن را خود تفسیر کردید یا با اهالی صالح امر هم مطرح کرده اید؟
- آیا در قانون تجارت قبل از رفتن به مباحث و احکام مربوط به شرکتهای سهامی، مواد آغازین آن را با نگاه کارشناسانه (و نه گذرا و کسالت بار) خوانده اید؟
- آیا قانون مالیاتهای مستقیم را یک بار به طور دقیق دوره کرده اید؟ یا فقط هر وقت با موضوعی مواجه می شوید فی الفور به مواد قانونی مربوطه مراجعه می کنید (آن هم موادی که بعضاً ناقص در این سایت و آن سایت به آنها اشاره شده است)؟
- آیا وقتی به غوامض رفرنسها می رسید سعی می کنید برداشت خود را اصلاح کنید یا با مسئله غامض برخوردی تهاجمی می کنید و متن را زیر سؤال می برید؟
- آیا به عنوان یک حسابدار منتقد به قوانین و رفرنسها، روی میز خود یا در موبایل خود مستندات مربوط به قوانین و مقررات مرتبط با مباحث مالی را دارید یا همانند خیلی از همکارانمان هر وقت لازم شد جستجویی زده و بی مقدمه و مؤخره به مطلب مورد نظر خود دسترسی پیدا می کنید؟
- و سؤال آخر اینکه در تاکسی، اتوبوس و به طور کلی در مواقع ممکن، به جای وارد شدن به وایبر و تلگرام و امثالهم متن قوانین و رفرنسهای مرتبط با فعالیت حرفه ای خود را برای مطالعه باز می کنید؟

خاطرم هست در سنوات گذشته، یک روز که به دنبال کار بودم، به یک شرکتی دعوت شدم برای مصاحبه. مشاور مدیر عامل شرکت (که از قضا حسابدار رسمی هم بود و نشان جامعه هم گوشه کتش خودنمایی می کرد) جهت انجام مصاحبه، سؤالات متعددی در حوزه های مختلف قوانین و استانداردها و ... مطرح کرد. تقریباً نصف سؤالاتی که پرسید جواب بنده او را شوکه می کرد و بنده هم برای رفع شوک ایشان و البته برای حفظ احترامش وی را فقط به رفرنسی کلی ارجاع می دادم اما نسبت به پاسخ خود اصرار نمی کردم تا اینکه در یک بحثی راجع به بیمه تأمین اجتماعی آنقدر کار بالا گرفت و ایشان با توهین با بنده صحبت کرد که مجبور شدم روال برخورد خود را تغییر دهم. جالب است که در فرمایشات گوهربارش برای اینکه خود را به نحوی به بنده اثبات کند که مشرف به مباحث با قید منابع و رفرنسهاست به یکباره بنده را به ماده 153 قانون تأمین اجتماعی ارجاع داد که تو نمی دانی و بهتر است به ماده مذکور مراجعه کنی، بنده هم شاید 3 بار سؤال کردم که قربان! موضوع ماده مورد نظر شما دقیقاً چیست؟ و ایشان هم بدون توضیح بیشتر و با چهره ای پر از استرس فقط بنده را به ماده مذکور ارجاع می داد. نهایت الامر از ایشان عذرخواهی کرده و عرض کردم که قانون تأمین اجتماعی فقط 118 ماده دارد چگونه شما بنده را به ماده 153 ارجاع می دهید!!!!؟ اما ایشان همچنان گستاخانه فقط بنده را متهم به نادانی کرده و همچنان به ماده 153 ارجاع می دادند که به نیت خداحافظی برخواستم و نرم افزار قانون تأمین اجتماعی را در موبایل خود باز کردم و مستنداً ایشان را با ماده 153 خیالیشان روبرو کردم و تأکید کردم که اگر تمایل دارند رفرنس سایر پاسخهای خود را هم به ایشان ارائه کنم باشد که رستگار شوید...

این مشاور اعظم و یا حسابدار رسمی، یکی از نمونه های بارز متخصص نمایی بود که از قانون تأمین اجتماعی فقط موضوع بیمه کارگر و کارفرمایی و نهایتاً به اصطلاح خود بیمه پروژه ها را آموخته بود آن هم نه قوانین آن را به نحو مطلوب بلکه فقط فرایند اجرایی اش را.

تقریباً سه هفته پیش هم همان خانم Y که در پاسخ قبلی به آن اشاره کردم بی آنکه اشرافی به قانون تأمین اجتماعی داشته باشد بحثی در مورد این داشت که سازمان تأمین اجتماعی، بن کارگری را در سال جاری به طور کاملاً غیر قانونی مشمول کسر حق بیمه کرده است (این غیر قانونی بودن را هم در اخبار و جراید خوانده بود). وقتی که رفرنس های صریح مندرج در قانون تأمین اجتماعی را دال بر قانونی بودن تصمیم تأمین اجتماعی ارائه کردم همچون همیشه مانند مرغ بسمل شروع به پر و بال زدن کرد و طبق روال آشنا، بنده را متهم به این کردند که شما روی زمین نیستید و حرف های غیر واقعی می زنید که به هیچ وجه جنبه اجرایی ندارند!!! کارفرمای بدبخت چگونه باید حق بیمه این مورد را پرداخت کند؟ بنده هم عرض کردم اینکه کارفرما مشکل پرداخت دارد یک چیز است قانونی بودن آن مسئله هم یک چیز دیگر... به هر حال، از این خانم وای یا ایگرگ! هر چه که می شد دیدیم و شنیدیم الا و الا تمکین...

سر شما را به درد آوردم. از این بابت عذرخواهی می کنم...

ای مگس! عرصه سیمرغ نه جولانگه توست
عِرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری

lazeheko

نقل قول از: lazeheko در اکتبر 01, 2015, 02:09:52 بعد از ظهر

اهمیت زبان دانشگاهی و حرفه ای:
http://www.farhangshenasi.ir/persian/node/610



مطلب ارائه شده در لینک فوق الذکر را با مداقه مطالعه کردم و لذت بردم. قویاً توصیه می کنم نوشتار ارزشمند مذکور را از دست ندهید (حتی دیدگاه های ذیل نوشتار را هم بخوانید، تفاله اش را هم هضم کنید که برای ادامه کار بسیار مفید خواهد بود).

با احترام مجدد


lazeheko

با سلام مجدد

ضمن عذرخواهی بابت تعدد ارسال پیاپی؛

لطفاً لینک زیر را هم مطالعه بفرمایید. در این مطلب هم تلاش کرده بودم که موضوع ورشکستگی و ابهاماتی که ناشی از عدم اشراف لازم بر احکام قانونی مرتبط با این موضوع مطرح شده بود را بیشتر روشن کنم. اتفاقاً در این بحث هم گرفتاری اصلی عدم شناخت لازم از زبان قانون تجارت به نحو صحیح بود به نحوی که اصطلاحات و عبارات کاملاً تخصصی در حوزه قانون تجارت که هر یک تعاریف و مبانی خاص خود را دارند در مقام غیر صحیح و اغلب مشابه هم به کار رفته بودند.

http://irmeta.com/meta/b286/t11705

با احترام

دایی رضا!

نقل قول از: lazeheko در اکتبر 01, 2015, 03:06:33 بعد از ظهر
نقل قول از: lazeheko در اکتبر 01, 2015, 02:09:52 بعد از ظهر

اهمیت زبان دانشگاهی و حرفه ای:
http://www.farhangshenasi.ir/persian/node/610



مطلب ارائه شده در لینک فوق الذکر را با مداقه مطالعه کردم و لذت بردم. قویاً توصیه می کنم نوشتار ارزشمند مذکور را از دست ندهید (حتی دیدگاه های ذیل نوشتار را هم بخوانید، تفاله اش را هم هضم کنید که برای ادامه کار بسیار مفید خواهد بود).

با احترام مجدد
دوست عزیز فکر نکنم مطلبی رو که من با فارسی روان بیان کردم اینقدر داغ کردن داشته باشه که جوش آوردی! اصلا حرص نخور شیرت خشک میشه !
تو یک سطر نوشتی انگار قانون وضع کردی با مداقه بخوان ! با دقت خوندم - قویا توصیه کردی نوشتار مذکور را از دست ندهم ! هل هذا؟ ماذاواذا؟ . ذیل نوشتار رو هم خوندم ! زیر و روش فرقی نداره - اما میریم سر تفاله اش !!!!

اگه به بی چاک و دهنی باشه بد دهن تر از من وجود نداره یه اصطلاح داریم میگن کچه لق! بپا وا نشه که نه حرمت شخص برام مهمه نه حرمت سایت
تو انگار خیلی بیکاری ! کجا رو میخوای بگیری ! فکر کردی مغز شریفتو پر از قانون و استاندارد کردی دیگه همه چی تمومی ؟ پیاده شو با هم بریم !
مرد حسابی با این روالی که تو در پیش گرفتی و فقط قصد تخریب داری مطمئن باش شترت کت کتی (با ضمه بخون لطفا ) میره و به جایی نمیرسی ! ا متاسفم برای نسل جدیدی که یک مشت عقده ای میخوان بشن الگو فرقی نمیکنه کجا و در چه رشته ای ! اینجا جالی خالی کردن عقده های زندگی ناموفق افراد نیست

من ا... توفیق اگه شامل حالت بشه !



lazeheko

#5
نقل قول از: دایی رضا! در اکتبر 01, 2015, 07:38:59 بعد از ظهر
دوست عزیز فکر نکنم مطلبی رو که من با فارسی روان بیان کردم اینقدر داغ کردن داشته باشه که جوش آوردی! اصلا حرص نخور شیرت خشک میشه !
تو یک سطر نوشتی انگار قانون وضع کردی با مداقه بخوان ! با دقت خوندم - قویا توصیه کردی نوشتار مذکور را از دست ندهم ! هل هذا؟ ماذاواذا؟ . ذیل نوشتار رو هم خوندم ! زیر و روش فرقی نداره - اما میریم سر تفاله اش !!!!

اگه به بی چاک و دهنی باشه بد دهن تر از من وجود نداره یه اصطلاح داریم میگن کچه لق! بپا وا نشه که نه حرمت شخص برام مهمه نه حرمت سایت
تو انگار خیلی بیکاری ! کجا رو میخوای بگیری ! فکر کردی مغز شریفتو پر از قانون و استاندارد کردی دیگه همه چی تمومی ؟ پیاده شو با هم بریم !
مرد حسابی با این روالی که تو در پیش گرفتی و فقط قصد تخریب داری مطمئن باش شترت کت کتی (با ضمه بخون لطفا ) میره و به جایی نمیرسی ! ا متاسفم برای نسل جدیدی که یک مشت عقده ای میخوان بشن الگو فرقی نمیکنه کجا و در چه رشته ای ! اینجا جالی خالی کردن عقده های زندگی ناموفق افراد نیست
من ا... توفیق اگه شامل حالت بشه !


جای تأسف دارد که شما از آن مطولی که نوشتم فقط یک عبارت نظر شما را جلب کرد و شما را بر افروخت و در ازای یک عبارت، اینچنین خودنمایی می کنید. در نوشتار اولِ شما پر از توهین و پر از اهانت صریح و ضمنی بود اما در پاسخ به شما و به جای مقابله به مثل، سطرهای قابل تأملی نوشتم که شما باز هم در ازای یک عبارتِ بنده و از سر سوء تفاهم، انبوهی از بی حرمتی ها را تحویل دادید.

خانه که آرام باشد همه بهترین پدر و بهترین برادر و دلسوز دیگرانند.

باری، آنچه که به لحاظ اصل موضوع و در مقام مباحث فنی و نه موضوعات غیر اخلاقی باید گفته می شد را عرض کردم.

ضمناً، اگر نخواستید، تفاله اش را بنده با جان و دل هضم می کنم. امیدوارم تفاله هر چه مقاله و نوشتار فنی و با ارزش است نصیب بنده شود حتی می توانید مقالاتی که قبلاً خوانده اید تفاله شان را با بنده به اشتراک بگذارید. شما گویی از تفاله، ذهنتان جای دیگری رفت (حواستان جمع بحث نباشد و به حواشی مشغول باشید و قصد تخطئه داشته باشید این می شود).

موفق باشید


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
تفاوت ظهر نویس در قانون تجارت با ضامن در قانون مدنی

نویسنده آیلان در شنیده های اجتماعی

0 ارسال
1801 مشاهده
آخرین ارسال: نوامبر 23, 2012, 02:03:26 بعد از ظهر
توسط
آیلان
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
اجرای ماده 141 قانون تجارت در شرکت با مسولیت محدود و عوافب عدم اجرای این ماده

نویسنده pedro در حسابداری مالی

2 ارسال
3232 مشاهده
آخرین ارسال: می 18, 2015, 12:35:25 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
شگفتي‌هاي لايحه تجارت (1)

نویسنده اکبرزاده در حسابداران رسمی

0 ارسال
861 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 24, 2014, 05:26:48 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
شگفتي‌هاي لايحه تجارت (2)

نویسنده اکبرزاده در حسابداران رسمی

0 ارسال
903 مشاهده
آخرین ارسال: می 14, 2014, 01:33:04 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
احکام مالياتي و غيرمالياتي مرتبط«قانون اصلاح قانون نظام صنفي»

نویسنده اکبرزاده در بخشنامه های مالیاتی

0 ارسال
1063 مشاهده
آخرین ارسال: دسامبر 12, 2013, 10:23:04 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
ابلاغ قانون اصلاح ماده (5) قانون بيمه اجتماعي کارگران ساختماني

نویسنده اکبرزاده در بخشنامه های مالیاتی

0 ارسال
1175 مشاهده
آخرین ارسال: مارس 01, 2015, 01:01:47 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
قانون اصلاح ماده (۱) قانون هدفمند کردن یارانه ها ابلاغ شد

نویسنده اکبرزاده در شنیده های اقتصادی

0 ارسال
1341 مشاهده
آخرین ارسال: جون 25, 2012, 08:54:23 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده

خدمات حسابداری

موسسه رستا تراز پارسه اصطلاحات حسابداری طراحی سایت و انجمن حسابداری

سایر پرتال ها

فروم متا انجمن بورس و اوراق بهادار ثبت آگهی رایگان